måndag 27 oktober 2014

Proteinbröd

Igår testade jag att göra proteinbröd. Det var jättelätt och gott, men det smakade inte så mycket. Nästa gång ska jag prova att ta smaksatt kvarg för att se om det smakar mer då.

Receptet:  
3 dl dinkelmjöl eller grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
2 msk krossade linfrön
2 msk hela linfrön
2 msk solrosfrön
2 msk sesamfrön
0.5 tsk salt
2 ägg
2 dl kvarg
2 msk vatten

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sedan ägg, kvarg och vatten. Forma till 4 bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Jag gjorde dubbel sats direkt så jag fick 8 bullar i stället. 


Det smakade gott till kvällsfikat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar