måndag 10 november 2014

Ananaskaka i långpanna

I fredags provade jag att göra denna ananaskakan. Den blev saftig och god, men smakar ännu bättre med lite grädde eller vaniljsås till.


Receptet:
1 burk ananasringar, cirka 500 g
4 ägg
3 dl socker
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1 dl mjölk
1 dl juice från ananasburken
5 1/2 dl vetemjöl
florsocker

Skär ananasbitarna i mindre bitar och låt dem rinna av i ett durkslag. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk, ananasjuice och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet. Häll smeten i långpanna med bakplåtspapper, cirka 30 x 36 cm. Krama ur ananasbitarna så att den sista vätskan rinner av. Fördela ut bitarna jämnt på smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Låt kakan svalna. Pudra över florsocker och skär kakan i rutor. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar